Duo zupy Selerowo-buraczanej

Duo zupy Selerowo-buraczanej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Duo selera i zupy buraczanej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jabłko granny smith, wodę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Krab Królewski Z Selerem, Jabłkiem I Sałatką Z Buraków, oraz Zupa Z Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Roztopić masło z olejem w średnim (2-do 3-quart) rondlu na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Pory ugotować z imbirem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż zmiękną (6-8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Połowę porów przełożyć do innego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj seler i połowę posiekanego jabłka do jednego z rondla i gotuj, mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
5
Dodaj 2 szklanki bulionu, 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż seler będzie bardzo delikatny (około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Do drugiego rondla dodać buraki i pozostałe posiekane jabłko. Wymieszaj pozostałe 2 szklanki bulionu i 1 szklankę wody i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż buraki będą miękkie (około 30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Czysta zupa z selera z blenderem zanurzeniowym (lub partiami w blenderze) do uzyskania gładkości. (Należy zachować ostrożność w przypadku gorących płynów.) Powrót zupy do oczyszczonego rondla. Jeśli gruby, wymieszać w 1/2 do 2/3 szklanki wody. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
SelerSeler
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Czysta mieszanka buraków jak wyżej. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Zupy podawać osobno w małych filiżankach, przyozdabiając buraczaną zupę liśćmi selera, a selerową zupę z mżawką buraczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
SelerSeler
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn