Duo zupy Selerowo-buraczanej

Duo zupy Selerowo-buraczanej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Duo selera i zupy buraczanej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jabłko granny smith, wodę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Krab Królewski Z Selerem, Jabłkiem I Sałatką Z Buraków, oraz Zupa Z Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Roztopić masło z olejem w średnim (2-do 3-quart) rondlu na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Pory ugotować z imbirem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż zmiękną (6-8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Połowę porów przełożyć do innego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Dodaj seler i połowę posiekanego jabłka do jednego z rondla i gotuj, mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
5
Dodaj 2 szklanki bulionu, 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż seler będzie bardzo delikatny (około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
6
Do drugiego rondla dodać buraki i pozostałe posiekane jabłko. Wymieszaj pozostałe 2 szklanki bulionu i 1 szklankę wody i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż buraki będą miękkie (około 30-40 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
Czysta zupa z selera z blenderem zanurzeniowym (lub partiami w blenderze) do uzyskania gładkości. (Należy zachować ostrożność w przypadku gorących płynów.) Powrót zupy do oczyszczonego rondla. Jeśli gruby, wymieszać w 1/2 do 2/3 szklanki wody. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
SelerSeler
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Czysta mieszanka buraków jak wyżej. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Zupy podawać osobno w małych filiżankach, przyozdabiając buraczaną zupę liśćmi selera, a selerową zupę z mżawką buraczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
SelerSeler
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn