Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Duo selera i zupy buraczanej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jabłko granny smith, wodę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Krab Królewski Z Selerem, Jabłkiem I Sałatką Z Buraków, oraz Zupa Z Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Roztopić masło z olejem w średnim (2-do 3-quart) rondlu na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Pory ugotować z imbirem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając, aż zmiękną (6-8 minut).
Dodaj 2 szklanki bulionu, 2 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż seler będzie bardzo delikatny (około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Do drugiego rondla dodać buraki i pozostałe posiekane jabłko. Wymieszaj pozostałe 2 szklanki bulionu i 1 szklankę wody i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż buraki będą miękkie (około 30-40 minut).
Czysta zupa z selera z blenderem zanurzeniowym (lub partiami w blenderze) do uzyskania gładkości. (Należy zachować ostrożność w przypadku gorących płynów.) Powrót zupy do oczyszczonego rondla. Jeśli gruby, wymieszać w 1/2 do 2/3 szklanki wody. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Seler
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Czysta mieszanka buraków jak wyżej. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
9
Zupy podawać osobno w małych filiżankach, przyozdabiając buraczaną zupę liśćmi selera, a selerową zupę z mżawką buraczaną.