Dulce de Leche Flan
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Dulce de Leche Flan może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan de Arequipe (Dulce de Leche Flan), Dulce De Leche Flan, oraz Czekolada-dulce De Leche Flan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać mleko skondensowane do naczynia do pieczenia 1-quart; przykryć i umieścić na dnie patelni brojlerów.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 425 45 minut lub do mleka jest gęsta i karmel kolorowy.
Wyjąć naczynie z patelni; odkryć i schłodzić do temperatury pokojowej.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Połącz cukier i 1/4 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 5 minut lub do złotego koloru, stale mieszając. Natychmiast wlać do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno patelni.
Łyżka skondensowanego mleka do dużej miski.
Dodać 2% mleka, jajka, białka i ekstrakt wanilii; mieszać trzepaczką do dobrze wymieszanego. Przecedzić mieszaninę mleka przez drobne sito do przygotowanej patelni i wyrzucić ciała stałe.
Umieść ciasto na patelni w dnie brojlerów; dodać gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 325 40 minut lub aż nóż włożony do środka wychodzi czysty.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić flan do temperatury pokojowej w łaźni wodnej.
Wyjąć patelnię z kąpieli wodnej i przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny lub przez noc. Poluzuj krawędzie flan za pomocą noża lub gumowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na patelni z ciastem; Odwróć flan na talerz.
Skrop pozostałą ilość karmelizowanego syropu na flan.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jednym z win, które można spróbować jest Tridente EntreSuelos Tempranillo. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Tridente EntreSuelos Tempranillo]()
Tridente EntreSuelos Tempranillo
Głęboki czarny kolor wiśni z aromatami białego pieprzu i czarnych owoców. Jasne i odważne na podniebieniu z równym wykończeniem, które ma dobrą strukturę i przyprawę.