Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj żurawiny i czekolady. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, ladyfingers i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Drobiazg Z Żurawinowo-Białej Czekolady, Cranberry Coconut Trifle, oraz Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki w ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina pop, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Cukier
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ochłoń. (Można przygotować jeden dzień wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
3
Zrób budyń: Przynieś 1 1/2 szklanki mleka, cukru i kakao na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Cukier
Mleko
4
Zdjąć z ognia. W misce ubijamy pozostałe 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą, żółtkami, wanilią i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
żółtko Jaja
Wanilia
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Powoli dodaj gorące mleko do mieszaniny jaj, stale ubijając. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
6
Ubij na średnim ogniu, aż pudding się zagotuje. Obniżyć ogień i ubijać, aż budyń stanie się bardzo gęsty, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Wyjąć z ognia, dodać wiórki czekoladowe i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Chipsy
8
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią i schłodzić przez 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Odstawić 3/4 szklanki kompot. Śmietanę ubijać do uzyskania sztywnych szczytów, zachowując 1 1/2 szklanki. Pozostałą śmietanę delikatnie złóż na budyń czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Kompot
Krem
10
Pokrywa dno miski drobiazg z ladyfingers.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Dodać 1/3 soku pomarańczowego lub likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Likier
12
Rozłóż 1/3 kompot na ladyfingers; przykryj 1/3 mieszanki budyniowej. Powtarzam, nakładamy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Na wierzch rozprowadzić krem reserved. Łyżka zarezerwowane kompot do środka miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Dekoruj skórką i startą czekoladą. Schłodzić 1 godzinę; podawać.