Drobiazg z żurawiną i czekoladą

Drobiazg z żurawiną i czekoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj żurawiny i czekolady. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, ladyfingers i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Drobiazg Z Żurawinowo-Białej Czekolady, Cranberry Coconut Trifle, oraz Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina pop, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ochłoń. (Można przygotować jeden dzień wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
3
Zrób budyń: Przynieś 1 1/2 szklanki mleka, cukru i kakao na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko
4
Zdjąć z ognia. W misce ubijamy pozostałe 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą, żółtkami, wanilią i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Powoli dodaj gorące mleko do mieszaniny jaj, stale ubijając. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Ubij na średnim ogniu, aż pudding się zagotuje. Obniżyć ogień i ubijać, aż budyń stanie się bardzo gęsty, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wyjąć z ognia, dodać wiórki czekoladowe i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
8
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią i schłodzić przez 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Odstawić 3/4 szklanki kompot. Śmietanę ubijać do uzyskania sztywnych szczytów, zachowując 1 1/2 szklanki. Pozostałą śmietanę delikatnie złóż na budyń czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KompotKompot
KremKrem
10
Pokrywa dno miski drobiazg z ladyfingers.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodać 1/3 soku pomarańczowego lub likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
LikierLikier
12
Rozłóż 1/3 kompot na ladyfingers; przykryj 1/3 mieszanki budyniowej. Powtarzam, nakładamy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
13
Na wierzch rozprowadzić krem reserved. Łyżka zarezerwowane kompot do środka miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Dekoruj skórką i startą czekoladą. Schłodzić 1 godzinę; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn