Drobiazg z żurawiną i czekoladą

Drobiazg z żurawiną i czekoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj żurawiny i czekolady. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 707 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, ladyfingers i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Drobiazg Z Żurawinowo-Białej Czekolady, Cranberry Coconut Trifle, oraz Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina pop, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
CukierCukier
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ochłoń. (Można przygotować jeden dzień wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
3
Zrób budyń: Przynieś 1 1/2 szklanki mleka, cukru i kakao na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
MlekoMleko
4
Zdjąć z ognia. W misce ubijamy pozostałe 1/2 szklanki mleka ze skrobią kukurydzianą, żółtkami, wanilią i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Powoli dodaj gorące mleko do mieszaniny jaj, stale ubijając. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Ubij na średnim ogniu, aż pudding się zagotuje. Obniżyć ogień i ubijać, aż budyń stanie się bardzo gęsty, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wyjąć z ognia, dodać wiórki czekoladowe i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
8
Wlać do miski, przykryć powierzchnię folią i schłodzić przez 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Odstawić 3/4 szklanki kompot. Śmietanę ubijać do uzyskania sztywnych szczytów, zachowując 1 1/2 szklanki. Pozostałą śmietanę delikatnie złóż na budyń czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KompotKompot
KremKrem
10
Pokrywa dno miski drobiazg z ladyfingers.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodać 1/3 soku pomarańczowego lub likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
LikierLikier
12
Rozłóż 1/3 kompot na ladyfingers; przykryj 1/3 mieszanki budyniowej. Powtarzam, nakładamy jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
13
Na wierzch rozprowadzić krem reserved. Łyżka zarezerwowane kompot do środka miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dekoruj skórką i startą czekoladą. Schłodzić 1 godzinę; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy680papryka habanerożurawina świeżażurawina świeża28papryka habanerogorzka czekolada, tartagorzka czekolada, tarta4largesżółtka jajżółtka jaj7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)308 łyżeczek likieru RumChata8 łyżeczek likieru RumChata2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite1porcja startego parmezanustarta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa2Spód: okruszki z herbatników grahamstarta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółsłodkie czekoladowe chipsypółsłodkie czekoladowe chipsy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok pomarańczowy lub likier pomarańczowy, lub połączeniesok pomarańczowy lub likier pomarańczowy, lub połączenie
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn