Drobiazg grandfana
Drobiazg grandfana może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Na 6,66 zł / porcja, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 3102 kalorie, 81g białka, oraz 148 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Jeśli masz Cream sherry, cukier, Funt ciasto, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Drobiazg grandfana, Jak zrobić drobiazg | Włoski świąteczny drobiazg, oraz Trifle.
Instrukcje
Wlać mleko do dzbanka odpornego na działanie mikrofali i gotować w kuchence mikrofalowej, aż mleko zacznie się gotować, od 4 do 5 minut w zależności od kuchenki mikrofalowej. W międzyczasie w dużej misce ubijamy jajka z 1/4 szklanki cukru. Gdy mleko jest gorące, powoli wlać do jaj podczas ubijania, aż całe mleko zostanie włączone. Zeskrobać krem do rondla. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył metalowej łyżki, o 5 protokół.
Wlać krem do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce kilka godzin, aż ostygnie.
Śmietanę ubić z pozostałymi 2 łyżkami cukru do jędrnych szczytów; odstawić. Line dno i boki miski drobiazg z połową plasterków ciasta funta.
Skropić plastry ciasta funta połową sherry.
Wlać 1/3 zimnego kremu do naczynia drobiazgowego i wygładzić wierzch. Powtórz, aby dwie kolejne warstwy ciasta funta, sherry i kremu. Wierzch z bitą śmietaną.
Przykryj naczynie folią i przechowuj w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem, aby umożliwić mieszanie smaków.