Dorsz ze świeżym sosem pomidorowym i ryżem Arborio
Ten przepis służy 30 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka halibuta, sól i pieprz, nici szafranowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati, Budyń Ryżowy Arborio, oraz Budyń Ryżowy Arborio dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować na umiarkowanym ogniu, aż czosnek jest złoty, o 1 minutę.
Dodaj pomidory i szafran i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pomidory po prostu zaczynają zmiękać, o 5 protokół.
Dodać oregano i doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotować sos na umiarkowanie małym ogniu, mieszając i miażdżąc pomidory łyżką, aż sos zgęstnieje i ciecz zostanie zmniejszona, około 35 minut. Wyrzuć oregano.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, połączyć paski skórki pomarańczowej, liście laurowe, goździki, ryż i 1 łyżkę oliwy z oliwek i gotować, aż ryż będzie al dente, 15 do 18 minut.
Odcedzić ryż, odrzucając skórkę, liście laurowe i goździki. Wrzuć ryż do garnka.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i doprawić solą.
Nestle dorsza w sosie pomidorowym i gotować, obracając filety raz, aż tylko nieprzezroczyste całej, o 12 protokół.
Łyżka ryżu do miski i top z dorsza i sosem.
Posypać natką pietruszki i drobno startą skórką pomarańczową i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.