Pieczony dorsz z pikantnym małż Aioli jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu cayenne, ząbki czosnku, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fideos & Mussel Saffron Aïoli, Dorsz zapiekany z Konserwowo-cytrynowym Aioli, oraz Halibut Smażony Z Szafranem Aioli.
Instrukcje
1
Doprowadzić wino do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj małże, przykryć i gotować na dużym ogniu, potrząsając patelnię kilka razy, aż się otworzą, 3 protokół; przenieść do dużej miski. Muszla małże i rezerwy. Wypłukać patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wlej płyn z małży do miski, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W małej misce wymieszaj majonez z czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny. Doprawić cayenne, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzać olej na dużej patelni. Przyprawić dorsza solą i czarnym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Doprowadzić płyn z małży do wrzenia i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
7
Majonez ubijamy, następnie mieszamy z małżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Przełożyć dorsza do płytkich misek i łyżką małże i sos wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.