Dorsz z włoską polewą Okruchową
Need a pescatariańskie danie główne? Dorsz z włoską polewą Okruchową może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 130 kalorii, 18g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka filetów filety z dorsza, czosnek w proszku, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Szarlotka z polewą Okruchową, Ciasto Owocowe Z Polewą Okruchową, oraz Zapiekanka z kurczaka z polewą Okruchową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
W małej płytkiej misce wymieszać bułkę tartą, ser, mąkę kukurydzianą, olej, włoskie przyprawy, czosnek w proszku i pieprz; odstawić.
Płaszcz stojak na patelni z natryskiem do gotowania.
Umieść dorsza na stojaku, składając pod cienkimi krawędziami filetów.
Posmaruj białkiem jajka, a następnie równomiernie łyżkę mieszanki okruchów na wierzchu.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 do 12 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu widelcem i będzie nieprzezroczysta przez całą drogę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.