Dorsz Z Pieczarkami, Czosnkiem I Wermutem
Dorsz z grzybami, czosnkiem i wermutem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka czosnku, masło, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kury kornwalijskie ze słodkim wermutem czosnkowym, Proste gotowane kraby z masłem czosnkowo-Wermutowym, oraz Mahi-Mahi w grzybach i Wermucie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkiej patelni 12-calowej, stopić 3 Tbs. masła na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 5 do 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty i pachnący, o 45 sekund.
Dodaj wermut, 3 Tbs. pietruszki, ocet, sól i pieprz i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia, lekko przyprawić dorsza solą i pieprzem i dodać do patelni (w razie potrzeby podłożyć pod ogony, aby wyrównać grubość), zagnieżdżając filety w grzybach i łyżki niektórych grzybów na wierzchu. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego dusić na średnim ogniu, przykryć patelnię, zmniejszyć do średniego niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez (użyj końcówki noża do parowania, aby sprawdzić), 7 do 12 minut, w zależności od grubości. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś rybę na talerze lub talerz. Na małym ogniu, trzepaczka Pozostałe 1 Tbs. masło do sosu. Łyżka sos nad rybą i służyć posypane z pozostałych 1/2 Tbs. pietruszka. Propozycje Serwowania
Podawać z ryżowym pilafem lub kwaśną śmietaną i puree z porów.
29, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
4, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.