Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym
Dorsz z małżami, Chorizo, smażone grzanki i szafranowy majonez może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1095 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z limonki, mleko, chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże z majonezem szafranowym, Schłodzone małże z majonezem szafranowym, oraz Schłodzone Małże Z Majonezem Szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać sok z limonki i szafran w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Szafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
3
Ubij w majonezie, oleju i sosie z ostrej papryki. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny, aby umożliwić rozwój smaków. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Sos
Majonez
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj szalotki, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i szafran i smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Szalotka
Szafran
Czosnek
3
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
4
Dodaj małże i tymianek; przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, około 5 minut (odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają). Przelej bulion z małży do dużego rondla; dodaj chorizo, pomidor, pieczony pieprz i pietruszkę do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Małże
Pietruszka-nać
Pieprz
Pomidor
Bulion
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Usuń małże z muszli. Zrób z wyprzedzeniem: małże i bulion do gotowania można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
Bulion
1
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Rozgrzać olej do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
3
Ubij jajka, mleko i cayenne w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Dodać chleb; wymieszać do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
5
Niech namoczyć 2 minuty.
6
Odcedzić nadmiar płynu. Pracując partiami, dodaj chleb do gorącego oleju i gotuj, aż zbrązowieje, obracając w razie potrzeby, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś sok z małży i wino na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Wlać do naczynia do pieczenia 7x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Do naczynia dodać kawałki dorsza, posypać solą i skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Dorsz
Olej Do Smażenia
4
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku, fastrygowanie z kłusowniczej cieczy dwa razy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Przynieś bulion z małży na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Bulion
6
Dodać małże i podgrzać. Małże i bulion podzielić na 4 płytkie miski do zupy. Top każdy z kawałkiem dorsza, 3 grzanki, i dollop szafran majonezem.v
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Grzanki
Małże
Szafran
Bulion
Zupa
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Kiełbasa wieprzowa przyprawiona czosnkiem i przyprawami, ale łagodniejsza niż Meksykańskie chorizo; dostępna w sklepach specjalistycznych i na rynkach Hiszpańskich oraz od tienda.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.