Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym

Dorsz z małżami, Chorizo, smażonymi grzankami i majonezem szafranowym
Dorsz z małżami, Chorizo, smażone grzanki i szafranowy majonez może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.59 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1095 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z limonki, mleko, chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże z majonezem szafranowym, Schłodzone małże z majonezem szafranowym, oraz Schłodzone Małże Z Majonezem Szafranowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sok z limonki i szafran w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
3
Ubij w majonezie, oleju i sosie z ostrej papryki. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny, aby umożliwić rozwój smaków. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
MajonezMajonez
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj szalotki, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i szafran i smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
SzalotkaSzalotka
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
3
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
4
Dodaj małże i tymianek; przykryj i gotuj, aż małże się otworzą, około 5 minut (odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają). Przelej bulion z małży do dużego rondla; dodaj chorizo, pomidor, pieczony pieprz i pietruszkę do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
MałżeMałże
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
PomidorPomidor
BulionBulion
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Usuń małże z muszli. Zrób z wyprzedzeniem: małże i bulion do gotowania można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
BulionBulion
1
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzać olej do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Ubij jajka, mleko i cayenne w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać chleb; wymieszać do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
5
Niech namoczyć 2 minuty.
6
Odcedzić nadmiar płynu. Pracując partiami, dodaj chleb do gorącego oleju i gotuj, aż zbrązowieje, obracając w razie potrzeby, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś sok z małży i wino na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać do naczynia do pieczenia 7x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Do naczynia dodać kawałki dorsza, posypać solą i skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
DorszDorsz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku, fastrygowanie z kłusowniczej cieczy dwa razy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przynieś bulion z małży na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
BulionBulion
6
Dodać małże i podgrzać. Małże i bulion podzielić na 4 płytkie miski do zupy. Top każdy z kawałkiem dorsza, 3 grzanki, i dollop szafran majonezem.v
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
GrzankiGrzanki
MałżeMałże
SzafranSzafran
BulionBulion
ZupaZupa
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Kiełbasa wieprzowa przyprawiona czosnkiem i przyprawami, ale łagodniejsza niż Meksykańskie chorizo; dostępna w sklepach specjalistycznych i na rynkach Hiszpańskich oraz od tienda.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
KiełbasaKiełbasa
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
WieprzowinaWieprzowina

Składniki

4krewetki i żyłkiOlej rzepakowy (do głębokiego smażenia)Olej rzepakowy (do głębokiego smażenia)0Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilet z dorsza pokrojony na 4 równe kawałkifilet z dorsza pokrojony na 4 równe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane2Batoniki toffi Heathświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemałże, szorstkie, odkostnionemałże, szorstkie, odkostnione22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia0Batoniki toffi HeathSOS ostra paprykaSOS ostra papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno pokrojona papryka czerwona ze słoikadrobno pokrojona papryka czerwona ze słoika1szczyptaSzczypta nitek szafranowychSzczypta nitek szafranowych1szczyptaSzczypta nitek szafranu, pokruszonaSzczypta nitek szafranu, pokruszona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotka (ok. 2 małe)posiekana szalotka (ok. 2 małe)142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge12 1-calowych rozdartych kawałków chleba na zakwasie (o12 1-calowych rozdartych kawałków chleba na zakwasie (o1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewędzone hiszpańskie chorizo, * pokrojone w kostkęwędzone hiszpańskie chorizo, * pokrojone w kostkę4gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor posiekany drobno pokrojony w kostkępomidor posiekany drobno pokrojony w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn