Dorsz z koprem włoskim i pomarańczą

Dorsz z koprem włoskim i pomarańczą
Dorsz z koprem włoskim i pomarańczą to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.63 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Cebulki kopru włoskiego, pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać rybę równomiernie solą; umieścić 1 filet w każdym z 2 woreczków foliowych o wielkości ćwierci. Koper włoski i 6 kolejnych składników (przez czosnek) podzielić równomiernie między 2 torebki. Delikatnie wycisnąć jak najwięcej powietrza z worków; szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Umieść torby na płytce zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową. Mikrofalówka na poziomie mocy 7 przez 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness. Fajne 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Usuń mieszankę rybną i warzywną z każdego worka na każdy z 2 talerzy. Filety wierzchnie równomiernie z pomarańczowymi odcinkami i liśćmi kopru włoskiego; skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćŁatwy
Gotowe W11 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn