Dorsz z koprem włoskim i pomarańczą to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.63 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Cebulki kopru włoskiego, pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Posypać rybę równomiernie solą; umieścić 1 filet w każdym z 2 woreczków foliowych o wielkości ćwierci. Koper włoski i 6 kolejnych składników (przez czosnek) podzielić równomiernie między 2 torebki. Delikatnie wycisnąć jak najwięcej powietrza z worków; szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Umieść torby na płytce zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową. Mikrofalówka na poziomie mocy 7 przez 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness. Fajne 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Usuń mieszankę rybną i warzywną z każdego worka na każdy z 2 talerzy. Filety wierzchnie równomiernie z pomarańczowymi odcinkami i liśćmi kopru włoskiego; skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.