Dorsz z koprem włoskim i cebulą
Dorsz z koprem włoskim i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 390 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, oliwę z oliwek, chrupiący chleb i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Dorsz z koprem włoskim i cebulą.
Instrukcje
Podgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Odetnij czubki z cebulki kopru włoskiego. Zastrzegamy kilka łyżek liści (koronkowa zieleń przypominająca koperek) i posiekamy. Ćwierć żarówkę, a następnie pociąć na każdą ćwiartkę pod kątem, aby usunąć rdzeń. Cienko pokroić koper włoski.
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, koper włoski i cebula na patelni i podsmażyć je, często mieszając, 5 protokół. Doprawić solą.
Dodać wino i zmniejszyć o połowę.
Dodaj ziemniaki do patelni w cienkich warstwach, całkowicie pokrywając koper włoski i cebulę, pracując aż do krawędzi patelni.
Wylewamy wywar równomiernie na patelnię. Przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Ułóż rybę na ziemniakach. Przynieś płyny do bańki. Przykryć patelnię i przenieść do piekarnika.
Piec ryby 15 minut, aż nieprzezroczyste, następnie odkryć i piec przez 2 lub 3 minuty więcej.
Ryby i warzywa przełożyć do płytkich misek lub talerzy obiadowych i udekorować natką pietruszki i liści. Łyżka soków w dół nad jedzeniem.
Podawać z chrupiącym chlebem do maczania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.