Dorsz z koprem włoskim i cebulą

Dorsz z koprem włoskim i cebulą
Dorsz z koprem włoskim i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 390 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, oliwę z oliwek, chrupiący chleb i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Dorsz z koprem włoskim i cebulą.

Instrukcje

1
Podgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Odetnij czubki z cebulki kopru włoskiego. Zastrzegamy kilka łyżek liści (koronkowa zieleń przypominająca koperek) i posiekamy. Ćwierć żarówkę, a następnie pociąć na każdą ćwiartkę pod kątem, aby usunąć rdzeń. Cienko pokroić koper włoski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZieloniZieloni
KoperKoper
3
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, koper włoski i cebula na patelni i podsmażyć je, często mieszając, 5 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj ziemniaki do patelni w cienkich warstwach, całkowicie pokrywając koper włoski i cebulę, pracując aż do krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wylewamy wywar równomiernie na patelnię. Przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Ułóż rybę na ziemniakach. Przynieś płyny do bańki. Przykryć patelnię i przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
StadoStado
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Piec ryby 15 minut, aż nieprzezroczyste, następnie odkryć i piec przez 2 lub 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ryby i warzywa przełożyć do płytkich misek lub talerzy obiadowych i udekorować natką pietruszki i liści. Łyżka soków w dół nad jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Podawać z chrupiącym chlebem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn