Dorsz z boczkiem, sałatą i groszkiem
Dorsz z boczkiem, sałatą i groszkiem wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.85 za porcję. To danie główne ma 794 kalorie, 63g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 31 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz olej słonecznikowy, bulion z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dorsz zapiekany z groszkiem, pancettą i zwiędłą sałatą, Duszona sałata z boczkiem, szalotką i groszkiem przepis, oraz Prowansalskie steki z dorsza z zwiędłą sałatą i pomidorem.
Instrukcje
Rozgrzać olej słonecznikowy na średniej patelni nieprzywierającej.
Dodać boczek, szalotka lub cebula, i czosnek. Gotować delikatnie, mieszając, przez 2 min, a następnie wcisnąć na jedną stronę patelni.
Dorsza doprawić mielonym czarnym pieprzem. Smażyć na patelni przez 2 minuty, a następnie odwrócić.
Dodać groch i bulion, i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować na średnim ogniu przez kolejne 2 min, następnie dodać sałatę i crme frache. Gotować przez kilka minut więcej, mieszając warzywa od czasu do czasu, aż ryba jest tylko gotowane i sałata zwiędła.
Podawać z chlebem, aby wytrzeć bulion.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.