Dorsz w pikantnym sosie tatarskim
Dorsz z pikantnym sosem tatarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 31g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, papryka, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Extra Pikantny Sos Tatarski, Tilapia smażona na patelni z pikantnym sosem tatarskim, oraz Ciasta krabowe z pikantnym sosem tatarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w płytkim naczyniu. Osusz rybę. Pogłębiać obie strony ryby w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar mąki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść rybę na patelni, zmniejsz ogień do średniego i gotuj 5 minut. Obróć rybę i gotuj 4 minuty lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Podawać z pikantnym sosem tatarskim.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.