Dorsz smażony z soczewicą

Dorsz smażony z soczewicą
Dorsz smażony z soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 393 kalorie, 38g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, filet z dorsza, udekoruj: kliny cytrynowe; pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podsmażony boczek, pieczarki i soczewica, Podsmażone pory z boczkiem i soczewicą, oraz Rzodkiewka Smażona Z Kiszoną Kapustą I Soczewicą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć soczewicę zimną wodą o 1 1/2 cala w rondlu 2-quart i doprowadzić do wrzenia. Dusić, odkryte, aż soczewica są po prostu miękkie, 12 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić na sitku ustawionym nad miską i rezerwy 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podczas gdy soczewica są na wolnym ogniu, roztopić masło w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, następnie mieszać w cebuli, czosnek, i sól i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć pokrywę i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 5 do 10 minut więcej.
5
Wymieszać z soczewicą i wystarczającą ilością płynu do gotowania zwilżyć (1/4 do 1/2 szklanki) i gotować aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
6
Tuż przed podaniem wymieszaj natkę pietruszki, sok z cytryny, pieprz i 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Rybę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
2
Rozgrzać masło i olej w 10-do 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć ryby, obracając się raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, 6 do 8 minut łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podawać rybę z soczewicą i w razie potrzeby skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
SoczewicaSoczewica
RybyRyby
4
* Dostępne w sklepach specialty foods oraz Dean & DeLuca (800-999-0306).

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn