Dorsz smażony na patelni z kolendrą Vinaigrette i Kremowaną kukurydzą
Pan Seared Pacific dorsz z kolendry Vinaigrette i Kremowanej kukurydzy jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 865 kalorii. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnek, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Serowy krem kukurydziany z kolendrą, oraz Grillowany Stek Z Sosem Kolendrowym I Kremową Kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na vinaigrette: w małej misce, połączyć kolendry, czosnek, Skórka z cytryny i sok i doprawić solą i pieprzem. Powoli skropić w oliwie z oliwek, ubijając do włączenia wszystkich składników. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem, jeśli to konieczne, i odstawić.
Rozgrzać oliwę w średniej patelni nonstick umieszczonej na średnim ogniu.
Dorsza posypać solą i pieprzem. Gdy patelnia jest gorąca, zapiekamy dorsza przez 3 do 4 minut z pierwszej strony.
Dodać masło do patelni i pozostawić do stopienia. Po rozpuszczeniu masła, Odwróć dorsza i zakończyć gotowanie go na drugiej stronie, 3 do 4 minut więcej, lub aż po prostu gotowane przez.
Na talerz ułożyć łyżkę kremowej kukurydzy. Ustaw kawałek ryby nad kukurydzą i łyżka nad kolendry vinaigrette.
W dużej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj ziarna kukurydzy i mleko kukurydziane na patelnię, a także czosnek. Doprawić kukurydzę solą i pieprzem i smażyć przez 5 minut.
Dodaj śmietanę, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę, 5 do 7 protokół. Gdy krem się zmniejszy, zdejmij patelnię z ognia. Ostrożnie przenieść połowę mieszanki do robota kuchennego lub blendera i puree, aż będzie gładka.
Dodać puree część z powrotem do patelni i umieścić na ciepło do ogrzania. Ugotowaną kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris