Dorsz Satay Ze Szparagami
Dorsz Satay ze szparagami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 1134 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na $7.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz miso, oliwę z oliwek, dorsza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Satay Dip.
Instrukcje
Połącz składniki marynaty. Rezerwować 2 łyżki i marynować dorsza w pozostałej części (przykrytej, w lodówce) przez 24 godziny. Dla satay
Włócznia każdy kawałek ryby na drewnianym szpikulcu.
Umieść na wyłożonej folią patelni i piecz, aż sos się karmelizuje, 3 lub 4 minuty. Szparagi wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię (bez oleju) na dużym ogniu, 7 minut.
Dodać szparagi; podsmażyć wszystkie boki. Ułóż szparagi na talerzu. Wierzch z dorsza, skropić marynatą, udekorować szczypiorkiem. (Aby odparować alkohol, zwiększyć sake i mirin do 1 1/4 szklanki każdy. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę i będzie syropowa.)
Połącz składniki marynaty. Rezerwować 2 łyżki i marynować dorsza w pozostałej części (przykrytej, w lodówce) przez 24 godziny. Włócznia każdy kawałek ryby na drewnianym szpikulcu.
Umieść na wyłożonej folią patelni i piecz, aż sos się karmelizuje, 3 lub 4 minuty. Szparagi wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię (bez oleju) na dużym ogniu, 7 minut.
Dodać szparagi; podsmażyć wszystkie boki. Ułóż szparagi na talerzu. Wierzch z dorsza, skropić marynatą, udekorować szczypiorkiem. (Aby odparować alkohol, zwiększyć sake i mirin do 1 1/4 szklanki każdy. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę i będzie syropowa.)
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku