Dorsz pieczony w liściach bananowca
Dorsz pieczony w liściach bananowca to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście bananowe, gałka imbir, dorsz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Achiote-potarta Wieprzowina pieczona w liściach bananowca, Taisi Moa (Samoański Kurczak pieczony w liściach bananowca), oraz Ryba gotowana na parze w liściach bananowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstępnie podgrzać piekarnik do 220C/ 425 stopni F / znak gazu
Najpierw musisz ustawić dużą tacę do pieczenia z liśćmi bananowca. Robisz to trzymając je nad płytą grzejną, aby cały liść był rozgrzany i zmiękczony (dzięki temu jest bardziej giętki) i umieszczając je w tacy, aby ze wszystkich stron pokrywał się duży kawałek. Musisz upewnić się, że nie ma luk.
Posypać chili, kokosem, imbirem i kolendrą, a następnie ułożyć dorsza, skórkę do góry, na wierzchu.
Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską i wycisnąć sok z limonki na wierzch.
Wyciśnięte limonki umieść na tacy.
Złóż liście bananowe na rybę, aby je zamknąć, i umieść coś ciężkiego i żaroodpornego na górze, aby utrzymać się na miejscu.
Umieścić na środku piekarnika i gotować przez około 25 minut.
Gdy ryba będzie gotowa, usuń skórkę z każdego fileta i podawaj na rozgrzanych małych kwadratach liścia bananowca, łyżeczkując wszystkie pyszne soki, z odrobiną ugotowanego ryżu i posypką świeżych liści kolendry.
Prawa autorskie do tego przepisu jest własnością Jamie Oliver. Wszelkie prawa właściciela są zastrzeżone i dochodzone, w tym prawo do przypisania jako autor. Nieautoryzowane kopiowanie, adaptowanie, wyświetlanie lub ponowne publikowanie tego przepisu (lub jakiejkolwiek jego części) w jakiejkolwiek formie materialnej jest surowo zabronione.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.