Dorsz pieczony w liściach bananowca
Dorsz pieczony w liściach bananowca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 211 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka limonek, gałka imbir, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Achiote-potarta Wieprzowina pieczona w liściach bananowca, Taisi Moa (Samoański Kurczak pieczony w liściach bananowca), oraz Grillowany Czerwony Lucjan w liściach bananowca.
Instrukcje
Wstępnie podgrzać piekarnik do 220C/ 425 stopni F / znak gazu
Najpierw musisz ustawić dużą tacę do pieczenia z liśćmi bananowca. Robisz to trzymając je nad płytą grzejną, aby cały liść był rozgrzany i zmiękczony (dzięki temu jest bardziej giętki) i umieszczając je w tacy, aby ze wszystkich stron pokrywał się duży kawałek. Musisz upewnić się, że nie ma luk.
Posypać chili, kokosem, imbirem i kolendrą, a następnie ułożyć dorsza, skórkę do góry, na wierzchu.
Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą morską i wycisnąć sok z limonki na wierzch.
Wyciśnięte limonki umieść na tacy.
Złóż liście bananowe na rybę, aby je zamknąć, i umieść coś ciężkiego i żaroodpornego na górze, aby utrzymać się na miejscu.
Umieścić na środku piekarnika i gotować przez około 25 minut.
Gdy ryba będzie gotowa, usuń skórkę z każdego fileta i podawaj na rozgrzanych małych kwadratach liścia bananowca, łyżeczkując wszystkie pyszne soki, z odrobiną ugotowanego ryżu i posypką świeżych liści kolendry.
Prawa autorskie do tego przepisu jest własnością Jamie Oliver. Wszelkie prawa właściciela są zastrzeżone i dochodzone, w tym prawo do przypisania jako autor. Nieautoryzowane kopiowanie, adaptowanie, wyświetlanie lub ponowne publikowanie tego przepisu (lub jakiejkolwiek jego części) w jakiejkolwiek formie materialnej jest surowo zabronione.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego można spróbować to Jean Biecher Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Jean Biecher Pinot Gris]()
Jean Biecher Pinot Gris
Ten Pinot Gris ma piękny żółto-złoty kolor. Bogaty w aromatyczną złożoność Pinot Gris może ujawnić typowo dymne nuty, a także pyszne aromaty suszonych owoców, moreli, miodu, wosku pszczelego i piernika. To obszerne i mięsiste wino jest podtrzymywane przez zachwycające napięcie, które nadaje winu pełnowartościową strukturę. Wykończenie jest długie i dobrze wyważone.mają szlachetną, aksamitną konsystencję, czasem z gładkimi i jedwabistymi niuansami.Dzięki bogactwu ekspresji Pinot Gris ma naturalną śmiałość, którą można dopasować do dań Zwykle do czerwonych win. Z nutą ziemistego i zadymionego runa, Pinot Gris d ' Alsace świetnie pasuje do smażonych na patelni grzybów girolle, risotto z borowikami.