Dorsz gotowany z sosem pietruszkowym
Dorsz gotowany z sosem pietruszkowym to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 208 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis z wholeliving.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz grubą sól, bulion warzywny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: jajka gotowane w sosie pomidorowym na kuskusie z Oregano i pietruszką, Gotowany Łosoś I Pietruszka Kuskus, oraz Makaron Ramen z jajkami i pietruszką.
Instrukcje
Masło rozpuścić na średnim ogniu w małym rondlu.
Dodać mąkę; ubijać, aż uformuje się pasta. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, ubijanie, 2 minuty.
Stale ubijając, wlać mleko w powolnym, stałym strumieniu; ubijać do momentu włączenia.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować, ubijając od czasu do czasu, 10 protokół.
Zdjąć z ognia; odstawić na 10 minut, aby lekko zgęstnieć. Wymieszać natkę pietruszki i szczypiorek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.