Dorsz gotowany z pieczoną papryką, kaparami i szpinakiem
Dorsz gotowany z pieczoną papryką, kaparami i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, szpinak, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczona marynowana czerwona papryka z kaparami, Makaron z pieczoną czerwoną papryką i kaparami, oraz Pieczona Papryka Z Kaparami I Mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić połówki pieprzu, ściąć boki w dół, na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Broil 20 minut lub do papryki są blister. Ostudzić i usunąć skórki.
Paprykę pokroić w paski 1/2 cala.
Połącz paprykę, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i następne 4 składniki. Kryj się i wyluzuj.
Filety z dorsza umieścić na lekko nasmarowanej, płytkiej patelni.
Wlać wino i wodę na ryby. Przykryć luźno folią.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem. Ostrożnie wyjąć rybę z patelni na talerz; przykryć i ogrzać.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż lekko rumiane. Zmniejszyć ogień do niskiej; stopniowo dodawać szpinak. Gotować 2 minuty lub tylko do zwiędnięcia, stale mieszając.
Na szpinak ułożyć rybę, a na wierzch marynowaną papryką i kaparami.
Uwaga: dla smaku i konsystencji preferujemy lekko zwiędły szpinak. Aby uniknąć problemów zdrowotnych, dokładnie ugotować szpinak, lub zastąpić jarmuż, rukolę lub inne warzywa.
Uwaga na wino: piękne, uniwersalne wino do połączenia z tym przepisem na dorsza to Chateau Ste. Michelle 2004 Horse Heaven Sauvignon Blanc (18 Dolarów). Jeśli chcesz poszerzyć swój repertuar vino, spróbuj Garnacha, Las Rocas de San Alejandro, 2003, Calatayud, Hiszpania (10 USD), polecany przez Michaela Flynna, dyrektora wina i sommeliera w restauracji Kinkead ' S w Waszyngtonie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.