Doro We ' T
Doro nie możemy być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 1219 kalorii, 13g białka, oraz 119g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis z kuchni ma 1 fanów. Jeśli masz mielony kminek, zielenie collard, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Doro Wat z "The World' s Best Spicy Food, Gulasz Z Kurczaka (Doro Wett), oraz Doro Wot (Ethiopian National Chicken Dish) dla podobnych receptur.
Instrukcje
3 w osobnym garnku zagotuj osoloną wodę.
Dodaj zielenie collard i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Zieleninę wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć do gulaszu z kurczaka.
Podawać z jajkami na twardo i twarogiem na boku.Możesz zrobić podwójną partię Doro mokrą i zamrozić dodatkową. Jak każdy dobry gulasz, pięknie się podgrzeje. I również zrobić dodatkowy sos i wrzucić go z gotowanego makaronu na szybki posiłek w dzień powszedni.Przyprawione maślanki 1 1/2 szklanki
Jeśli jest jedna rzecz, którą Amerykanie mogą zabrać z gotowania mojej rodzimej Etiopii, jego nitir qibe, klarowane przyprawione masło, które służy jako podstawa większości etiopskiej żywności. Trzymam zapas w zamrażarce, aby dodać natychmiastowy smak i aromat do pieczonych warzyw, ryb lub mięsa. Ponieważ ciała stałe są usuwane z masła klarowanego, nie pali się tak łatwo, jak zwykłe masło, więc można z nim gotować na naprawdę dużym ogniu.1 funt niesolonego masła1 czerwona cebula, grubo posiekana3 ząbki czosnku, mielone
Jeden 3-calowy kawałek imbiru, obrany i drobno posiekany1 łyżeczka nasion kozieradki1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka nasion kardamonu 1 łyżeczka suszonego oregano1 / 2 łyżeczka mielonej kurkumy4 gałązki tymianku
Masło rozpuścić w średnim rondlu na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy piana unosi się na szczyt, zdejmij ją i wyrzuć. Kontynuuj gotowanie, nie pozwalając masło brązowy, aż nie pojawi się więcej piany.
Dodaj cebulę, czosnek, imbir, nasiona kozieradki, kminek, nasiona kardamonu, oregano, kurkumę i tymianek i kontynuuj gotowanie przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na porcję, na podstawie 6servings.Kalorie791fat79, 3 g(122%) nasycone 44,6 g(222,8%) Trans2, 7 gkarbs9, 4 g(3,1%) Fiber1, 5 g(5,9%) Cukier3, 6 gproteina7, 4 G(14,9%) Cholesterol184, 4 mg(61,5%) Sodium1451, 1 mg(60,5%)