Dooky Chase ' s Shrimp Gumbo
Dooky Chase ' s Shrimp Gumbo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 716 kalorii, 53g białka, oraz 51 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, kiełbasa kreolska, olej arachidowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gumbo Z Krewetkami, Gumbo Z Krewetkami, oraz Gumbo Z Krewetkami.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na małym ogniu i dodać mąkę do zasmażki, brązowieje, aż złoty o 3 protokół.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, aż cebula więdną o 4 protokół.
Umieść krewetki, kiełbaski, mięso gulaszowe i szynkę w garnku 5-quart na średnim ogniu.
Wlać mieszankę cebuli na składniki i dodać 3 ćwiartki wody, skrzydełka kurczaka, plik proszku, papryka i sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut lub aż bulion osiągnie pożądaną grubość.
Dodać ostrygi, pietruszkę, czosnek i tymianek. Obniżyć ogień i gotować, aż krewetki jest różowy, o 10 minut więcej, przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.