Donna Lasagna
Donna Lasagnan to śródziemnomorska receptura, która serwuje 12. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 32G białka, oraz 21g tłuszczu. Za $1.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, makaron lasagne, łagodną mieloną kiełbasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Lasagna Donny, Donna Lasagne Soup, oraz Donna Hay.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku gotuj wołowinę i kiełbasę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odcedzić.
Dodaj przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę pietruszki, cukier, bazylię, 1 łyżeczkę soli i czosnek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut.
W dużej misce wymieszaj jajka, twarożek, parmezan, pieprz oraz pozostałą pietruszkę i sól.
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki mięsnej w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Ułóż trzy makarony, jedną trzecią mieszanki serowej, 1-1 / 3 szklanki sera mozzarella i jedną trzecią pozostałego sosu mięsnego. Powtórz warstwy dwa razy.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr wskaże 160°.
Odstaw na 15 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na Lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Luiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Luiano Chianti Classico Riserva]()
Luiano Chianti Classico Riserva
Bogate, strukturalne wino o złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych wiśni i fiołków, a następnie nutami skóry i białego pieprzu. Fermentowane w stali nierdzewnej wino spoczywa przez 10 miesięcy, zanim zostanie przeniesione do beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, gdzie leżakuje przez 12 miesięcy.