Domowy sos spiżarni
Domowej roboty sos spiżarni jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny SOS. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chiles, sól, sok z limonki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis od Serious Eats ma 37 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Domowy ostry sos {spiżarnia obfitości}, Domowy sos Teriyaki {spiżarnia obfitości} # SundaySupper, oraz Smażyć wołowinę i szparagi z domowym sosem Hoisin {spiżarnia obfitości} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery (na średnim ustawieniu, jeśli ma jeden) i ustaw stojak 10 cali od góry piekarnika. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową lub pergaminem.
Połóż chiles na arkuszu i przebij każdy widelcem. Broil aż chiles są Czarne i bulgotanie, 5 do 10 minut w zależności od ciepła brojlerów. Flip chiles szczypcami i broil, aż druga strona jest czarny i bąbelkowy.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i umieścić wszystkie chiles w średniej misce. Przykryj miskę folią.
Odstawić na 15 minut, a następnie chiles będzie gotowy, aby wyjść prosto ze skóry.
Załóż rękawiczki. Wysunąć każdy chile ze skóry, a następnie usunąć łodygę i jak najwięcej nasion, jak można.
Przenieś chiles do robota kuchennego lub blendera i dodaj ocet, sól, sok z limonki i miód. Zmiksować na gładką masę, około 1 minuty.Przechowywać w lodówce przez 6 miesięcy.