Domowy Sos Pomidorowy I
Domowej roboty sos pomidorowy może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 2,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, masło, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 701 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Domowy Sos Pomidorowy, Domowy Sos Pomidorowy, oraz Domowy Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Przygotuj dużą miskę mrożonej wody. Zanurz całe pomidory we wrzącej wodzie, aż skóra zacznie się łuszczyć, 1 minutę.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w łaźni lodowej.
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie usuń skórkę i wyciśnij nasiona. Posiekać 8 pomidorów i puree w blenderze lub robocie kuchennym. Posiekaj pozostałe dwa pomidory i odstaw na bok.
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, gotować cebulę, paprykę, marchewkę i czosnek w oleju i maśle, aż cebula zacznie mięknąć, 5 minut.
Wlać przecierane pomidory. Wymieszać z posiekanym pomidorem, bazylią, włoską przyprawą i winem.
Umieścić liść laurowy i całe łodygi selera w garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu 2 godziny. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 2 godziny. Wyrzucić liść laurowy i seler i służyć.