Domowy Sos Pomidorowy I

Domowy Sos Pomidorowy I
Domowej roboty sos pomidorowy może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 2,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, masło, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 701 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Domowy Sos Pomidorowy, Domowy Sos Pomidorowy, oraz Domowy Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Przygotuj dużą miskę mrożonej wody. Zanurz całe pomidory we wrzącej wodzie, aż skóra zacznie się łuszczyć, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory CałePomidory Całe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
GarnekGarnek
2
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Pozostaw do ostygnięcia, a następnie usuń skórkę i wyciśnij nasiona. Posiekać 8 pomidorów i puree w blenderze lub robocie kuchennym. Posiekaj pozostałe dwa pomidory i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, gotować cebulę, paprykę, marchewkę i czosnek w oleju i maśle, aż cebula zacznie mięknąć, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MasłoMasło
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Wlać przecierane pomidory. Wymieszać z posiekanym pomidorem, bazylią, włoską przyprawą i winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
WinoWino
6
Umieścić liść laurowy i całe łodygi selera w garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu 2 godziny. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 2 godziny. Wyrzucić liść laurowy i seler i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawSos
Magazyn