Domowy Shin Cup-Style Pikantny Koreański Ramyun Zupa Z Makaronem Wołowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj domowej roboty pikantnej koreańskiej zupy z makaronem w stylu Shin Cup. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1113 kalorii, 48g białka, oraz 75 g tłuszczu. Na 7,26 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 447 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, kapusta kimchi, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantna Koreańska Zupa Z Makaronem Wołowym, Koreański Pikantny makaron Shin z kiełkami fasoli mung (Sukju Ramyeon), oraz Pikantna koreańska zupa z makaronem Ramen # pullupachair dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj kombu zimną wodą o pojemności 1 litra. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Natychmiast zmniejszyć ciepło do niskiego i dodać niboshi lub katsuobushi.
Pozostawić strome przez 15 minut, następnie odcedzić bulion i wyrzucić ciała stałe. Odstawić. Podczas gdy rosół simmers, z grubsza posiekać 8 szalotki i odstawić. Drobno pokroić pozostałe 4 szalotki i przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim holenderskim piekarniku lub garnku na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Dodać tyle żeberek, jak pasuje w jednej warstwie i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 minut w sumie.
Przenieść do dużej miski i powtórzyć, aż krótkie żeberka są rumiane.
Dodaj cebulę (pokroić stronę w dół) i imbir do garnka i gotować, aż dobrze rumiane, o 5 protokół.
Dodać 6 ząbków czosnku i grubo posiekane szalotki i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Powrót żeberka do garnka wraz z gochujang i doubanjiang. Wymieszać, aby pokryć warzywa i wołowinę w mieszance przypraw, a następnie dodać napinany bulion kombu i rosół z kurczaka, skrobając wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu, przykryć pokrywką lekko popękaną i gotować, aż wołowina łatwo oddzieli się od kości, około 4 godzin. Aby uzyskać najlepsze wyniki, pozostaw do ostygnięcia i przenieś do lodówki na noc.
Kiedy zupa będzie gotowa do pracy, przecedzić ją przez sitko o drobnej siatce (jeśli jest przechowywana w lodówce przez noc, musisz ją lekko podgrzać, aż się upłynni).
Przelej płyn do średniego garnka i usuń nadmiar tłuszczu. Wybrać krótkie żeberka i przenieść do miski. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zrywamy mięso z krótkich żeber i przekładamy na deskę do krojenia. Odrzuć kości. Mięso posiekać i odstawić na bok.
Dodaj kochukaru do bulionu.
Umieść drobny sitko z siatki na garnku i przelej sok z kimchi do bulionu. Drobno posiekać czosnek za pomocą prasy do czosnku lub mikroplany i wymieszać z bulionem.
Dodaj sos sojowy. Przyprawić bulion do smaku solą, pieprzem i dodatkowymi kochukaru i gochujang, jeśli pożądany jest bardziej pikantny smak. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i utrzymać ciepło.
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby i gotować, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać posiekane krótkie żeberko i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące w miejscach i dobrze rumiane, o 5 minut dłużej.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Makaron ramen ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podzielić na poszczególne podgrzewane miski do serwowania. Na wierzchu rosół, następnie chrupiąca wołowina i grzyby, pokrojone szalotki, kimchi i jajko na miękko na twardo podzielone na pół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.