Domowy ser Val z czosnkiem i Cayenne

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj domowego sera Val z czosnkiem i Cayenne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 153 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sok z cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to North Woods Inn czosnek ser chleb-to idzie tak dobrze z miską domowej zupy, Simon and Seafort Blue Cheese Dressing-sos z sera pleśniowego nie musi być kupowany w sklepie, możesz zrobić to w domu, we własnej kuchni i smakuje lepiej w domu, oraz Ser Brousse z " domowej zimy.
Instrukcje
Napełnij bardzo duży garnek wodą.
Umieść garnek ze stali nierdzewnej, gazę, dużą łyżkę ze stali nierdzewnej, sitko i szczypce w wodzie. Doprowadzić wodę do wrzenia. Gotować naczynia przez 10 minut do sterylizacji.
Przenieś wysterylizowane przedmioty na czystą powierzchnię, spuść wodę.
Wlać 2% mleka i maślanki do wysterylizowanego garnka i umieścić na średnim ogniu. Powoli podgrzać mleko do 180 do 185 stopni F (80 do 85 stopni C), stale mieszając. Zeskrobać dno garnka, gdy mleko się nagrzewa, aby zapobiec przypaleniu. Gdy mleko osiągnie odpowiednią temperaturę, usuń z ognia. Bardzo delikatnie wymieszaj sok z cytryny i pozwól, aby mleko ostygło do 100 stopni F (38 stopni C). Białawy twaróg oddzieli się od zielonkawożółtej serwatki. Nie mieszaj ani nie mieszaj, aby zachować twaróg.
Łyżką szczelinową delikatnie przenieść twaróg na durszlak wyłożony gazą. Zbierz 4 rogi gazowej i związać w wiązkę. Zawieś pakiet nad zlewem z kranu lub uchwytu szafki kuchennej; pozostaw do kapania przez kilka godzin, aż twarogi serowe będą chłodne i wilgotne, ale nie zmoczone.
Umieść twaróg w misce do mieszania i wymieszaj z koszerną solą, czosnkiem w proszku i pieprzem cayenne, aż do całkowitego połączenia.
Umieść kawałek folii o wymiarach około 12 na 18 cali na powierzchni roboczej. Łyżka sera wzdłuż krótszego boku plastiku i podnieś krawędź owijki, aby zwinąć ser do ciasnego cylindra. Przekręć końce zamknięte, aby zamknąć ser w plastiku; przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone.