Domowy makaron z Reiti
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj domowego makaronu z Reiti. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 556 kalorii, 19g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pancetta, sól, mąka pszenna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 55%. Podobne przepisy to Domowy Makaron, Domowy Czerwony Makaron, oraz Domowy Makaron.
Instrukcje
Umieść mąkę na środku czystej powierzchni roboczej i zrób studnię w środku.
Dodaj 1/2 szklanki wody i szczyptę soli, zmiksuj w wodzie i zagniataj, aby uformować twarde ciasto.
Tymczasem, w 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż prawie do palenia i dodać seler, cebula i pancetta i gotować na dużym ogniu, aż rumiane.
Dodać pomidory, płatki chili i sól i pieprz, do smaku i gotować na średnim ogniu przez 20 protokół.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Rozwałkować wypoczęte ciasto do drugiego najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu i pociąć arkusz na nieregularne kształty pastylek o długości około 3/4 cala. Makaron gotować we wrzącej wodzie, aż wypłynie na powierzchnię, następnie odcedzić i wrzucić z gorącym sosem na ogniu przez 1 minutę do pokrycia. Podziel równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki makaronu i polej świeżo startym Pecorino Romano.