Domowy imbirowy napój
Jeśli masz około 10 minut , aby spędzić w kuchni, Homemade Ginger Ale może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP, który warto wypróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji z 98 kaloriami , 0 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 8 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, korzenia imbiru, soku z cytryny i cukru. 188 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako niedrogi napój. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje lepszą ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mussels in Irish Ale ,Soy Ginger Glazed Halibut z Imbirem i Relishem z Brzoskwini i Imbiru oraz Basmati Rice with Ginger-Seasoned Yogurt .
Instrukcje
Do pustej 2-litrowej butelki po napoju gazowanym włóż korzeń imbiru, cukier, drożdże i sok z cytryny. Napełnij resztę wodą. Zakręć butelkę tak mocno, jak to możliwe. Dobrze wstrząśnij butelką, a następnie pozostaw w temperaturze pokojowej, aż butelka stanie się zbyt twarda, aby ją wycisnąć, około 2 dni. Schłodź. Aby podać, przelej przez sitko do herbaty.