Domowy Dziki Alaskan Lox

Domowy Dziki Alaskan Lox
Homemade Wild Alaskan Lox może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis od SippitySup ma 34 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz taragon, świeżo popękany pieprz, wódkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Dziki Filet Z Łososia Alaskańskiego, Kanapki Z Łososiem Z Dzikiej Alaski, oraz Chrupiąca Sałatka Z Łososia Alaskańskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na dużym arkuszu folii i posyp go wódką.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
WódkaWódka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Wymieszać sól i cukier, następnie posypać miąższem łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
CukierCukier
SólSól
3
Wymieszaj liście laurowe, koperek, szalotkę, pieprz, estragon i zielony pieprz. Przykryj mięso łososia tą mieszanką, upewniając się, że całkowicie go pokryłeś.Dobrze owinąć rybę i przechowywać w lodówce przez około 48 godzin, obciążone talerzem i kilkoma puszkami warzyw (lub podobnych). Sprawdzaj rybę co około 12 godzin i odcedzaj nadmiar płynu. Rozpakuj łososia i spłucz lekarstwo. Osuszyć, a następnie pokroić na bias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
WarzywaWarzywa
SzalotkaSzalotka
EstragonEstragon
PieprzPieprz
łosośłosoś
KoperKoper
RybyRyby
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Służyć jak chcesz.

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Magazyn