Domowy Chleb Cynamonowo-Rodzynkowy

Domowy Chleb Cynamonowo-Rodzynkowy
Domowy chleb cynamonowo-rodzynkowy to Wegetariańskie chleb. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 566 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cynamon rodzynki angielski chleb Muffin z cukrem cynamonowym masło, Domowe Cynamonowe Masło Migdałowe Z Rodzynkami, oraz Cynamon Rodzynki Zdrowa Domowa Granola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: 8 1/4 na 4 1/2-calowy patelnia do bochenków nieprzywierająca (taka jak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2
Baker ' s Secret)
3
W średniej misce wymieszać mąkę chlebową, mąkę ryżową, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W małej misce, połączyć ciepłą wodę i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Pozostaw mieszaninę na 5 minut, aż się spieni.
6
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier ze średnią prędkością, aż do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Beat w jaja, 1 na raz. Ubij w mieszaninie drożdży. Gdy maszyna pracuje z małą prędkością, stopniowo dodawaj mieszaninę mąki, aż uformuje się kula ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
7
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta. (Jeśli nie jest dostępny haczyk do ciasta, ciasto można również ugniatać ręcznie przez 15 minut na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Wymieszać na średniej-niskiej prędkości przez 10 minut (skrobanie boków miski, jeśli to konieczne).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać orzechy włoskie i rodzynki i nadal mieszać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyny z powrotem po naciśnięciu palcem, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Ciasto przełożyć do miski naoliwionej i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umieść w miejscu wolnym od przeciągów w temperaturze pokojowej (około 85 stopni F), aż ciasto lekko nadmuchnie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12
Masło i mąka wewnętrznej i zewnętrznej krawędzi 8 1/4 przez 4 1/2-cala nonstick patelni Bochenek. Uderz środek ciasta, aby go opróżnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
13
Wyłożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 3 minuty. Uformuj ciasto w prostokąt o wymiarach 8 na 4 cale i umieść na przygotowanej patelni z bochenkiem. Przykryć folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w obszarze wolnym od przeciągów w temperaturze pokojowej, aż ciasto wzrośnie około 2 cale nad górną częścią patelni, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
14
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
15
Wyjąć folię i piec bochenek na złoty kolor, 30 do 35 protokół. Ostudzić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Wyjąć bochenek z patelni i przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia, około 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
Dobrze owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni lub zamrozić do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 43 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn