Domowy Chleb Cynamonowo-Rodzynkowy
Domowy chleb cynamonowo-rodzynkowy to Wegetariańskie chleb. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 566 kalorii, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cynamon rodzynki angielski chleb Muffin z cukrem cynamonowym masło, Domowe Cynamonowe Masło Migdałowe Z Rodzynkami, oraz Cynamon Rodzynki Zdrowa Domowa Granola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 8 1/4 na 4 1/2-calowy patelnia do bochenków nieprzywierająca (taka jak
W średniej misce wymieszać mąkę chlebową, mąkę ryżową, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Odstawić.
W małej misce, połączyć ciepłą wodę i drożdże.
Pozostaw mieszaninę na 5 minut, aż się spieni.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier ze średnią prędkością, aż do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Beat w jaja, 1 na raz. Ubij w mieszaninie drożdży. Gdy maszyna pracuje z małą prędkością, stopniowo dodawaj mieszaninę mąki, aż uformuje się kula ciasta.
Zdejmij uchwyt wiosła i przymocuj hak do ciasta. (Jeśli nie jest dostępny haczyk do ciasta, ciasto można również ugniatać ręcznie przez 15 minut na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.)
Wymieszać na średniej-niskiej prędkości przez 10 minut (skrobanie boków miski, jeśli to konieczne).
Dodać orzechy włoskie i rodzynki i nadal mieszać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyny z powrotem po naciśnięciu palcem, o 5 minut dłużej.
Ciasto przełożyć do miski naoliwionej i przykryć folią.
Umieść w miejscu wolnym od przeciągów w temperaturze pokojowej (około 85 stopni F), aż ciasto lekko nadmuchnie, około 2 godzin.
Masło i mąka wewnętrznej i zewnętrznej krawędzi 8 1/4 przez 4 1/2-cala nonstick patelni Bochenek. Uderz środek ciasta, aby go opróżnić.
Wyłożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 3 minuty. Uformuj ciasto w prostokąt o wymiarach 8 na 4 cale i umieść na przygotowanej patelni z bochenkiem. Przykryć folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w obszarze wolnym od przeciągów w temperaturze pokojowej, aż ciasto wzrośnie około 2 cale nad górną częścią patelni, około 2 godzin.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjąć folię i piec bochenek na złoty kolor, 30 do 35 protokół. Ostudzić przez 10 minut.
Wyjąć bochenek z patelni i przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia, około 1 1/2 godziny.
Dobrze owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 dni lub zamrozić do 1 miesiąca.