Domowy budyń czekoladowy z Baileys może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 418 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. 353 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz baileys irish cream, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to spowodowane moim uzależnieniem od pieczenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Baileys budyń czekoladowy z bitą śmietaną Baileys, Budyń Czekoladowo-Kawowy Z Baileys, oraz Baileys Butterscotch Pudding.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą, aby dokładnie włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
2
Dodać mleko i ubijać do rozpuszczenia suchych składników. Następnie ubij żółtko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Krem
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Umieść patelnię na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia i zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
4
Gdy tylko mieszanina zgęstnieje, zdjąć patelnię z ognia i ubić w Baileys Irish Cream i vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baileys Irish Cream
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
5
Dodać czekoladę i ubijać, aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Do poszczególnych potraw wlać budyń.
7
Niech budyń lekko ostygnie, a następnie przykryj wierzchy folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
8
W razie potrzeby udekoruj świeżą bitą śmietaną i czekoladowymi lokami.
Budyń czekoladowy świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.