Domowy budyń czekoladowy z Baileys
Domowy budyń czekoladowy z Baileys może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 418 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. 353 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz baileys irish cream, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to spowodowane moim uzależnieniem od pieczenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Baileys budyń czekoladowy z bitą śmietaną Baileys, Budyń Czekoladowo-Kawowy Z Baileys, oraz Baileys Butterscotch Pudding.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą, aby dokładnie włączyć.
Dodać mleko i ubijać do rozpuszczenia suchych składników. Następnie ubij żółtko i śmietanę.
Umieść patelnię na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia i zgęstnieje.
Gdy tylko mieszanina zgęstnieje, zdjąć patelnię z ognia i ubić w Baileys Irish Cream i vanilla.
Dodać czekoladę i ubijać, aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia.
Do poszczególnych potraw wlać budyń.
Niech budyń lekko ostygnie, a następnie przykryj wierzchy folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj świeżą bitą śmietaną i czekoladowymi lokami.