Domowe Ras el Hanout
Domowej roboty Ras el Hanout jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap marynata. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona anyżu, mieloną kurkumę, mielony Maczuga i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ras el Hanout, Ras el Hanout, oraz Ras el Hanout dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj cynamon, pieprz, nasiona kolendry, cubeb, nasiona kminku, strąki kardamonu, jagody ziela angielskiego, goździki, i nasiona anyżu na suchej patelni ustawionej na średnim ogniu. Lekko tostować, aż pachnące i odcień ciemniejszy, wstrząsając tak przyprawy nie palić (około dwóch minut). Lekko ostudzić i usunąć nasiona kardamonu ze strąków, dotykając czymś ciężkim, takim jak tłuczek. Wyrzucić kapsuły.
Do małego młynka do kawy używanego tylko do mielenia przypraw dodać pozostałe przyprawy ras el hanout i prażone przyprawy. Pulsuj szlifierkę, aby wszystko zacząć, i pozwól jej działać, aż mieszanina zostanie zmielona na drobny proszek. Przechowywać w szczelnym słoiku w ciemnym, chłodnym miejscu do momentu użycia.