Domowe Pączki Z Cytryną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj domowych pączków z cytryną. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 346 kalorii, 6G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 6. Na 42 centy za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka maślanki, jajka, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so great spoonacular score of 27%. Podobne przepisy obejmują Domowe pączki z cytrynową glazurą, Domowe Pączki, oraz Domowe Pączki Szkliwione.
Instrukcje
Rozgrzej frytownicę do 375 stopni F. olejem rzepakowym.
W średniej wielkości misce śmietanę, mascarpone i cukier. W miarce wymieszać maślankę, jajko, wanilia, sok z cytryny i skórkę. Powoli ubić w mieszaninie jaj. Po wymieszaniu powoli dodajemy mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni do grubości 1/3 cala. Dziurkuj pączki 1 1/2 cala obcinarką do ciastek lub obcinarką do pączków.
Odstawić na 10 minut. Smażyć na złoty kolor.
Wyjąć z frytkownicy i osuszyć cukrem pudrem.
Podawać ze świeżymi jagodami.