Domowe Pieczone Chipsy Ziemniaczane
Domowe pieczone chipsy ziemniaczane to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 207 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać florida fingerling ziemniaki, mieszanka przypraw, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 286 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szybki pieczony kurczak i domowe frytki z pieca z masłem Kijowskim, Pieczone w piekarniku słodkie chipsy ziemniaczane z dipem Ranch, oraz Pieczone w piekarniku chipsy ziemniaczane z kremowym dipem Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. opłucz i osusz ziemniaki, a następnie pokrój ziemniaki tak cienko, jak to możliwe mandoliną.Pokrojone ziemniaki opłucz kilka razy ciepłą wodą, lekko ściśnij i całkowicie osusz.
Włóż pokrojone ziemniaki do dużej miski i wrzuć je z oliwą z oliwek, aby równomiernie pokryć.Lekko posmaruj prześcieradło.
Kłaść pokrojone ziemniaki w jednej warstwie na blasze ciastka.
Piec ziemniaki przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru i chrupiące.
Niech chipsy ostygną tylko przez kilka minut, a następnie za pomocą cienkiej szpatułki przenieść chipsy do dużej miski, gdzie wrzucić je z solą, pieprzem i wyboru przypraw, w razie potrzeby.