Domowe Frytki
Domowe frytki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 211 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, masło, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Domowe frytki w domu, Domowe Frytki, oraz Pikantne Domowe Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w naczyniu bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej i przykryj folią. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 5 minut. Odsłaniać i lekko schłodzić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę; gotować 20 minut lub aż złoty i przetargu, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Usuń mieszankę cebuli z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta papierowymi ręcznikami.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju i masła do patelni i zawirować do herbu.
Dodać ziemniaki i gotować przez 4 minuty, bez mieszania. Obróć ziemniaki. Gotować 6 minut lub aż rumiane, bez mieszania. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 10 minut lub do miękkości i złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w mieszaninie cebuli, sól, i czarny pieprz; wrzucić.
Posypać natką pietruszki.