Domowe chipsy tortilla z guacamole i salsą pomidorową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj domowych chipsów tortilla z guacamole i zwęglonym pomidorem salsan. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz chipotle tabasco, pomidory śliwkowe, pastę chipotle lub kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 69 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Domowe Chipsy Tortilla Z Tomatillo Guacamole, Pieczony czosnek, Poblano i czerwona papryka Guacamole z domowymi chipsami Tortilla, oraz Ananasowa Salsa Mango + Domowe Chipsy Tortilla.
Instrukcje
Aby tortille, Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz
Posmaruj obie strony tortilli olejem, a następnie pokrój w trójkąty nożyczkami. Ułożyć w jednej warstwie na 1 lub 2 blachach do pieczenia i piec przez 7-8 minut.
Wyjąć, posypać solą i odstawić.
Aby guacamole, połówki i kamień awokado, a następnie łyżką miąższu do miski.
Zalać sokiem z limonki i posypać solą, a następnie zmiażdżyć maserem ziemniaczanym, aż utrze, ale nadal będzie grubo.
Dodaj cebulę, kolendrę, chilli i pastę chipotle. Wymieszać i odstawić do czasu potrzebnego.
Do salsy umieść pomidory, pokrojone bokiem do góry, w płytkiej blasze do pieczenia. Doprawić i umieścić pod grillem, aż poczernieje, około 15 min. W międzyczasie, na suchej patelni nieprzywierającej, poczernij chilli i czosnek. Obracaj się, aby przyciemnić ze wszystkich stron, około 10 minut. Po zakończeniu czosnek obrać i włożyć do robota kuchennego.
Chili umieścić w plastikowej torbie, aby parować przez kilka minut, a następnie obrać, deseed i łodygi.
Dodaj miąższ do robota kuchennego wraz z pomidorami, cebulą, kolendrą, sokiem z limonki i pastą chipotle. Doprawić i pulsować, aż będzie grubo.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.