Domowe 3 Muszkieterki
Homemade 3 muszkieterowie może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 163 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Jeśli masz pod ręką cukier, kakao w proszku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Truskawka 3 Muszkieterki Krówka, Gorące Kakao 3 Muszkieterki Brownie Bites, oraz Domowe Lody Ciasto Crunchies & Domowej Roboty Magic Shell.
Instrukcje
Zrób bezę: lekko posmaruj 8 " kwadratową patelnię tortową i odstaw na bok.
Umieścić białka w misce mikser stojak (lub w dużej misce & użyć miksera ręcznego). Zamontuj mikser z nasadką trzepaczki i ustaw aside.In bardzo mały garnek do sosu (naprawdę, najmniejszy masz), połączyć cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu szpatułką odporną na ciepło, aż cukier się rozpuści. Okresowo szczotkuj boki garnka szczotką do ciasta zanurzoną w wodzie, aby zmyć kryształy cukru, które gromadzą się na bokach garnka. Gdy mieszanka zarejestruje się w temperaturze 104° na termometrze cukierkowym, zacznij ubijać białka na średniej prędkości, kontynuuj ubijanie, aż utworzy się sztywna beza.Gdy syrop cukrowy osiągnie temperaturę240, ostrożnie wlej gorący syrop stałym strumieniem na bezę, a mikser nadal będzie działał. Po całkowitym dodaniu syropu dodaj ekstrakt z wanilii. Ubij do ostygnięcia; wyłącz mikser, ale pozostaw bezę i trzepaczkę na miejscu.
Wymieszać cukier, syrop kukurydziany, sól i wodę w małym garnku z sosem. Gotować, tak jak w przypadku pierwszej mieszanki, aż mieszanina zarejestruje się o 280°. Natychmiast wyłączyć ogrzewanie.
Zakończ cukierki: mikserem na najniższej prędkości, powoli wlej syrop cukrowy na bezę. Kontynuuj mieszanie aż do całkowitego włączenia. Natychmiast dodać kakao w proszku i wymieszać, aż tylko połączone. Wyłącz mikser.
Wlać mieszaninę do przygotowanego ciasta, zawinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin (i do 2
lub do całkowitego ostygnięcia.
Wytnij i zanurz batoniki: odstaw na bok dwie tacki z pergaminem.
Wyjmij batoniki z patelni (poluzuj krawędzie nożem lub skrobakiem, a Nugat obrać palcami) i przenieś na deskę do krojenia. Nożem szefa kuchni pokrój blok nugatu na pół, a następnie pokrój każdą połowę na sześć kawałków.
Przenieść cięte cukierki do jednej z przygotowanych patelni i zamrozić do czasu potrzebnego.W międzyczasie roztopić i / lub temperować czekoladę.
Przygotowaną czekoladę przełożyć do małej miseczki.Użyj widelca, aby upuścić każdy kawałek nugatu, jeden po drugim, do czekolady. Wsadź każdy pod czekoladę, aby zapewnić równomierną powłokę, a następnie użyj widelca, aby podnieść go z powrotem. Kawałki nugatu mogą zwisać trochę nad widelcem, ale wyprostują się w następnym kroku.Przeciągnij dolną krawędź cukierka na wargę miski, aby usunąć nadmiar czekolady, a następnie przenieś Nugat pokryty czekoladą na drugą przygotowaną patelnię. Aby uzyskać autentyczny wygląd 3 Muszkieterów, użyj widelca, aby utworzyć znaki skrótu w czekoladzie, zanim się zestali.W przypadku hartowanej czekolady po prostu poczekaj, aż czekolada się zestali. Dla nieskażonej czekolady, przechowywać w lodówce batony aż zestaleje. Aby uzyskać najładniejszy wygląd, użyj ostrego noża, aby odciąć nadmiar czekolady z każdego batona.
Przenieść gotowe pręty do hermetycznego pojemnika.Nieuszkodzone batoniki muszą być przechowywane w lodówce, gdzie będą trwać kilka tygodni. Hartowana czekolada może być przechowywana w temperaturze pokojowej.