Domowa Zupa Wonton jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 995 kalorii, 79g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 709 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mieloną wieprzowinę, krewetki, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowa Zupa Wonton, Zupa Wonton, oraz Wonton " Zupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz kurczaka, Kłusaki wieprzowe i szynkę w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, następnie wrzucić zawartość do zlewu i odcedzić płyn. Oczyścić kości i mięso do zimnej bieżącej wody, ocierając wszelkie szumowiny lub skrzepy krwi, które mogą się pojawić i powrócić do pojemnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Napełnij garnek zimną wodą, aż woda znajdzie się około 1 cala nad powierzchnią kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodaj kombu, suszone krewetki (lub stockfish), scallion białe, 4-calowy gałka plasterków imbiru, i 4 liście kapusty. (Jeśli używasz shell-on shrimp dla wontons, dodaj usunięte muszle do bulionu, jak również). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż bulion jest głęboko aromatyczny, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki Suszone
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Kombu
4
Używając szczypiec, wyrzuć kości z bulionu. Przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do dużego rondla. Odtłuścić bulion chochlą, jeśli używasz tego samego dnia. Bulion można również przenieść do zamkniętych pojemników, schłodzić na noc, a następnie odtłuścić następnego dnia, za pomocą łyżki, aby usunąć stały tłuszcz z góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Chochla
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1
Umieść krewetki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj sodę oczyszczoną, 1 łyżeczkę soli i 1/4 szklanki wody i wymieszaj palcami. Odstawić na co najmniej 15 minut i do 1 dnia w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Odcedzić, gdy będzie gotowy.
4
W międzyczasie połączyć wieprzowinę, 2 łyżeczki startego świeżego imbiru, cukier, sos sojowy, olej sezamowy, połowę szczypiorku i 1 łyżeczkę soli w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbir
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wymieszać palcami, aż do całkowitego połączenia. Aby przetestować przyprawy, umieść niewielką ilość na płycie bezpiecznej dla mikrofal i kuchenki mikrofalowej na dużej mocy, aż do ugotowania, około 10 sekund. Smak do przypraw i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
Umieść jedną owijkę wonton na środku deski do krojenia, utrzymując resztę w plastiku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
7
Umieść 1 porcję porcji wieprzowiny wielkości łyżki w środku opakowania, a top z jednej krewetki. Używając końcówki palca, zwilż opakowanie wodą wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Podnieś dwa przeciwległe rogi, aby spotkać się w punkcie,a następnie opuszkami palców uszczelnić resztę boków, tworząc trójkąt i wyciskając jak papkę.
9
Pociągnij dwa przeciwległe rogi do siebie, aby utworzyć trójkąt w pulchny złożony kształt półksiężyca, używając trochę wody do uszczelnienia krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
10
Przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałymi wontonami.
11
Do zupy: doprowadzić bulion do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
12
Dodać wontons i kapusta i gotować, aż wontons są gotowane przez, o 3 protokół. Wymieszać pozostały szczypiorek i zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia na 1 minutę.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.