Domowa Ricotta z morelami i orzechami włoskimi
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Domowa Ricotta z morelami i orzechami włoskimi może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje 92 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mleko, śmietanę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Spróbuj Szpinak Dla Niemowląt Z Fettuccini, Morelami I Orzechami Włoskimi, Sałatka Bulgur z morelami, Radicchio, ziołami i orzechami włoskimi, oraz Sałatka z posiekanej brukselki z boczkiem, orzechami włoskimi i morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyłóż Sito z gazą lub wilgotnym ręcznikiem papierowym i umieść nad miską.
W dużym, ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu zagotuj mleko, śmietanę i sól, stale mieszając, aby zapobiec przypaleniu.
Dodać sok z cytryny, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i nadal mieszając, aż powstanie twaróg, o 3 protokół.
Wlać mieszaninę do wyłożonego sita i pozostawić do drenażu, około 10 minut.
Wyjąć ricottę z sita do średniej miski, wyrzucając płyn.
Wymieszać z morelami i orzechami włoskimi i podawać.
BYOC: zapraszam do wrzucenia tu świeżych ziół, oregano lub tymianek byłby piękny. Można też skropić oliwą z oliwek z dodatkiem cytryny.