Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)

Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Dolmades (nadziewane liście winogron) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, orzeszki piniowe, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Spróbuj Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), Nadziewane Liście Winogron (Dolmades), oraz Dolmades (Nadziewane Liście Winogron) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wykonać nadzienie, zalać dużą patelnię saute 1/4 szklanki oleju i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać cebulę, koper włoski i skórkę z cytryny i mieszać do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać orzeszki piniowe i ryż, saute przez 2 protokół, mieszając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Wlać tylko 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest al DENTE, o 10 protokół. Zeskrobać mieszaninę ryżu parboiled do miski i dodać koperek i pietruszkę; doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia. Przejdźmy do liści winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Liście WinogronLiście Winogron
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu. Blanszować liście winogron w gorącej wodzie przez 5 minut, aż będą giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Odcedzić następnie przyciąć łodygi i wszelkie twarde żyły z liści. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Aby zmontować dolmades, połóż liść winogron na powierzchni roboczej, błyszczący-bokiem w dół. Umieść 2 łyżki nadzienia ryżowego w pobliżu końca łodygi liścia. Złóż koniec łodygi nad nadzieniem, a następnie złóż obie strony w kierunku środka i zwinąć w cygaro powinno być przytulne, ale nie zbyt ciasne, ponieważ ryż pęcznieje po całkowitym ugotowaniu. Ściśnij lekko w dłoni, aby zabezpieczyć rolkę. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WinogronaWinogrona
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieść dolmades w dużym holenderskim piecu lub szerokiej głębokiej patelni, seam-side down w jednej warstwie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Wlać pozostałą filiżankę bulionu, pozostałą oliwę z oliwek i sok z cytryny na dolmades, płyn powinien dotrzeć do połowy bułek, w razie potrzeby dodać trochę wody. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu przez 30 do 40 minut, aż dolmades będą miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub chłodno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia16
Magazyn