Dolce Pesca (słodkie brzoskwinie)
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich i wegańskich, Dolce Pesca (słodkie brzoskwinie) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka zawiera 190 kalorii, 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką brandy, orzeszki piniowe, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Malinowy Boccone Dolce (słodki w ustach), Keeping Summer Dessert Sweet and Simple with Bruschetta Dolce i Słodkie ciastka z pieczonymi brzoskwiniami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F). Blachę do pieczenia wyłóż folią.
Umieść figi i orzeszki piniowe w misie robota kuchennego i zmiksuj, aż się rozdrobnią.
Połóż przekrojone na połówki brzoskwinie na przygotowanej blasze do pieczenia, przecięciem do góry.
Posypać równomiernie białym cukrem.
Zalej brzoskwinie białym winem i napełnij je masą figową.
Wlać brandy na brzoskwinie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż się zarumieni, około 15 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Blancharda Pereza Cava Brut. Oceniającym podoba się, z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Blanchard Perez Cava Brut]()
Blanchard Perez Cava Brut
Blanchard Perez Brut ma słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Nos jest świeży i wyrazisty, z głównymi aromatami zielonego jabłka i gruszki wraz z nutami suszonych orzechów i świeżego pieczonego chleba. Na podniebieniu nutom dojrzałych owoców o wyrazistym cytrusowym charakterze towarzyszy nuta śródziemnomorskich ziół. Zrównoważona kwasowość, waga i konsystencja zapewniają długi i żywy finisz. To wino musujące charakteryzuje się idealną równowagą wytrawności, bąbelków i owoców, aby wzbogacić każde doznanie kulinarne. To fantastyczny wybór do podania z warzywami, krewetkami i skorupiakami lub jako pyszny dodatek do mięsa! Mieszanka: 33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 34% Parellada