Dobra miska sos z brokułami i Seitanem

Dobry sos miska z brokułami & Seitan może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 34g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz oliwę z oliwek, łagodny miso, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wegańskie Seitan Noodle Bowl, Duszony Seitan z pachnącym sosem pomidorowym, oraz Duszone Medaliony Seitan w mieszanym sosie grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować sos: rozgrzać 2-quart rondel na średnim ogniu i dodać olej. Podsmażyć cebulę i czosnek w oleju ze szczyptą soli przez 5 do 7 protokół, aż lekko rumiane.
W międzyczasie wymieszaj skrobię kukurydzianą z 1/2 szklanki bulionu warzywnego, mieszając widelcem do rozpuszczenia i odstaw na bok.
Gdy cebula rumiane, dodać tymianek, szałwia, i pieprz i smażyć przez 30 sekund lub tak.
Dodaj soczewicę, miso i pozostałą 1 szklankę bulionu (nie bulion zmieszany ze skrobią kukurydzianą jeszcze) i podgrzać. Po ogrzaniu użyj blendera zanurzeniowego do przecieru, aż będzie stosunkowo gładka. Jeśli nie masz blendera zanurzeniowego, przenieś do blendera lub robota kuchennego, aby przecier, a następnie przenieś z powrotem do garnka.
Strumień w mieszaninie bulionu i skrobi kukurydzianej, stale mieszając i ogrzewać przez kolejne 7 minut, aż będzie gęsty i jedwabisty. Smak przyprawy i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Przygotuj seitan: rozgrzej dużą, ciężką patelnię na średnim ogniu (jak zwykle korzystne jest żeliwo) i dodaj olej. Sauté seitan w oleju, wraz z kilkoma szczyptami czarnego pieprzu, aż seared po obu stronach, 5 do 7 protokół. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Brokuły na parze: przygotuj urządzenie do gotowania na parze.
Brokuły włożyć do parownika i posypać szczyptą soli. Paruj przez 5 do 7 minut, aż do jaskrawo jasnozielonego.
Umieść quinoa w miseczkach, następnie dodać brokuły i seitan. Dusić w sosie i podawać!
Podawać na puree słodkich ziemniaków zamiast komosy ryżowej.
Wydrukowane za zgodą Isa robi to: niezwykle łatwe, szalenie pyszne wegańskie przepisy na każdy dzień tygodnia Przez Isa Chandra Moskowitz. Copyright © 2013 By Isa Moskowitz; zdjęcia © 2013 by Vanessa Rees. Wydane przez Little, Brown and Company.