Dip z karczochów chili

Dip z karczochów chili wymaga około 25 minut od początku do końca. Za 57 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 28 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 207 kalorii. Jeśli masz pod ręką majonez, ser cheddar, marynowane serca karczochów i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak gorący dip z karczochów, chili i parmezanu, mini grillowane serca karczochów ze szpinakiem o niskiej zawartości tłuszczu i dipem z karczochów oraz mini grillowane serca karczochów z niskotłuszczowym szpinakiem i dipem z karczochów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj karczochy, chilli, ser i majonez.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło z krakersami lub chipsami tortilla.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili świetnie komponuje się z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava]()
Juve Y Camps Brut Nature Reserva de la Familia Cava
Ta Cava o bladozłotym kolorze ma aromaty dojrzałej białej brzoskwini, tostowego chleba i zielonej herbaty z nutami cytrusów cytrynowych i moreli. Równie bogate i szerokie na podniebieniu, te smaki nadal rozwijają się na podniebieniu. Świeży profil sprawia, że idealnie pasuje do pasztetów, owoców morza, tapas, paelli, grillowanego drobiu lub wędlin.