Dip Smoky Black Bean
Smoky Black Bean Dip to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, oregano, chipotle chili i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dip Smoky Black Bean, Dip Smoky Black Bean, oraz Dip Smoky Black Bean dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 6 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Grubo posiekać boczek.
Wylać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć, aż cebula będzie miękka, o 6 protokół.
Dodaj kminek i oregano; sauté 1 minutę.
Dodać fasolę z płynem i Chipotle. Dusić na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Przenieść 1 mieszankę fasoli szklanki do procesora. Zmiksować na gładką masę. Zmieszaną mieszaninę wymieszać z pozostałą mieszaniną fasoli. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Chill dip i boczek osobno.) Połowę boczku wymieszać z dipem. Top z kwaśną śmietaną.
Posypać kolendrą i pozostałym boczkiem.
Dip podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej.
* Chipotle chili konserwowane w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.