Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem

Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Indyjskiego Dhal z pomidorem i bakłażanem. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jeśli masz soczewicę, kurkumę w proszku, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jesienna Uczta / Wędzony Bakłażan Dhal, Słodko-kwaśna soczewica z grillowanym bakłażanem, oraz Indian Dhal Shorva-Zupa Z Soczewicy.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia55
Magazyn