Devilled cheek & kidney Pot pie
Devilled cheek & kidney pot pie zajmuje około 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1255 kalorii, 62g białka, oraz 71 g tłuszczu. Na 3,21 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis z BBC Good Food ma 16 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś wysoki kawałek szpiku kostnego, smalec, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Devilled drumsticks for the gojee virtual pot luck, Policzek wołowy i ciasto Stout z ciastem Stilton, oraz JAGNIĘCINA I NERKA HOT-POT.
Instrukcje
Najpierw zrobić ciasto (najlepiej, jeśli się spocznie).
Umieść mąkę, musztardę w proszku, trochę łuszczącej się soli morskiej oraz smalec i / lub masło w robocie kuchennym i pulsuj aż do konsystencji bułki tartej.
Dodać połowę jajka i ponownie pulse.
W razie potrzeby dodaj kilka łyżek zimnej wody, aż utworzy krótkie ciasto. Szybko zagnieść w kulkę i schłodzić w lodówce. Może być wykonany 2 dni wcześniej lub zamrożony na 1 miesiąc.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Wymieszać mąkę z musztardą w proszku i pieprzem cayenne, a następnie płaszcz kawałki wołowiny i nerek w mące utrzymanie ich oddzielnie.
Rozgrzać olej w dużej ognioodpornej zapiekance i brąz kawałki wołowiny w partiach. Odstawić, następnie brązowo zabarwić nerki i włożyć do durszlaka, aby osuszyć. Na tej samej patelni, skwierczeć boczek i dodać marchew, cebula i bay, i gotować, aż rumiane.
Wlać piwo, bulion i pomidor czysty, a następnie zmniejszyć szybko, skrobanie podstawy naczynia.
Kawałki wołowiny przekładamy do naczynia, wsypujemy tymianek do mixu, a następnie doprawiamy. Przykryć i dusić w piekarniku przez 2 godziny, mieszając nerki do gulaszu w połowie. Można teraz przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać przez 1 miesiąc.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Aby zrobić ciasto, przełóż gulasz do naczynia do pieczenia lub płytkiej zapiekanki.
Umieść kawałek szpiku kostnego w środku, jeśli używasz; jeśli nie, odwrócony kubek jajka zrobi to samo.
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do naczynia z wystarczającą ilością zwisu, następnie zasmaruj gulaszem, uszczelnij krawędzie i odetnij nadmiar. Użyj ozdobników, aby zrobić liście do dekoracji.
Całość posmarować pozostałym jajkiem, posypać łuszczącą się solą morską i piec 40 min do złotego koloru. Pozostawić do odpoczynku na 10 minut, a następnie podawać ciasto z łyżeczkami do szpiku kostnego, dla tych, którzy chcą.