Deser z bitą limonką od matki
Przepis Mother's Whipped Lime Dessert można przygotować w około 4 godziny i 10 minut . Jedna porcja zawiera 373 kalorie , 6 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 6 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup odparowane mleko, mieszankę galaretki limonkowej, wafle waniliowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pecan Pumpkin Pie Dessert Pizza with Maple Whipped Cream , Chocolate Tart with a Bourbon Glaze and Pumpkin Whipped Cream i Pumpkin Whipped Cream .
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj żelatynę z wrzącą wodą, aż się rozpuści. Schłodź w lodówce, aż zgęstnieje do konsystencji białek jaj, około 1 godziny.
Gdy żelatyna zgęstnieje, ubij mleko odparowane w schłodzonej misce za pomocą schłodzonych mikserów, aż będzie wystarczająco gęste, aby utworzyć szczyty jak bita śmietana. Wymieszaj ubite mleko z żelatyną. Wypłucz 8-filiżankową foremkę i napełnij ją mieszanką żelatyny. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub przynajmniej do stężenia, około 4 godzin.
Przełóż żelatynę na półmisek i posyp okruchami ciasteczek.
Resztę okruchów wsyp do miski i rozdaj ją gościom na stole w momencie serwowania.