Deser Sernik Z Zawirowaniami Pomarańczy
Deser z sernikiem i pomarańczą może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 275 kalorii, 5 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Aby przepis był tak pyszny, wystarczy mieszanka mąki, żółtka jaja, wody i kilku innych składników. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 1386 powiedziałby, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29%. Wynik ten jest raczej zły. Deser z sernikiem pomarańczowym, deser z sorbetem i sernik z żurawiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Umieść ciasteczka i migdały w robocie kuchennym; przykryj i miksuj, aż utworzą się drobne okruszki. Wymieszaj masło. Wciśnij nienasmarowany 9-calowy. kwadratowa forma do pieczenia.
Piec 15 minut lub do momentu, aż się zetnie. Studzimy na drucianej kratce.
W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj 6 łyżek cukru i skrobi kukurydzianej. Wymieszaj sok pomarańczowy, wodę i obierz, aż się połączą. Gotuj i mieszaj 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Niewielką ilość gorącej mieszanki ubić z żółtkiem. Wróć wszystko na patelnię. Zredukować ciepło. Gotuj, ciągle ubijając, 1 minutę. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do małej miski włóż czekoladę do pieczenia. W małym rondlu zagotuj śmietanę.
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie. Fajny.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i pozostały cukier na gładką masę. Ubić w mące.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia. Ubij mieszaninę kwaśnej śmietany i białej czekolady, aż się połączą.
Umieść 1/4 szklanki mieszanki serka śmietankowego w małej misce; mieszaj pomarańczową mieszaninę, aż dobrze się wymiesza.
Na spód wylać mieszankę zwykłego serka śmietankowego. Na wierzch nakładać losowo po łyżce pomarańczowego ciasta.
Ciasto ponacinaj nożem, żeby powstało zawirowanie.
Piec w temperaturze 325° 30-35 minut lub do momentu, aż nadzienie się zetnie. Studzimy na metalowej kratce 1 godzinę. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Pokrój w kwadraty. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik można łączyć z Rieslingiem z późnego zbioru, Lambrusco Dolce i Sauternes. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Różowa Bodega Norton Brut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Bodega Norton Brut Rose]()
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemne z długim finiszem.