Deser limonkowy z sosem malinowym
Ten przepis służy 24. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz klucz sok z limonki, klucz sok z limonki, mleko skondensowane, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz SOS Deserowy Malinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużej misce, połączyć żelatynę i wrzącą wodę; mieszać 2 do 3 minut lub do rozpuszczenia.
Dodaj 1 szklankę soku z limonki i słodzone mleko skondensowane; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie gładka. Odstawić.
W średniej misce ubijamy śmietanę do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę żelatyny, aż do połączenia.
Patelnia Grease 13x9 cali. Ułóż 5 kwadratów krakersów na całej długości nasmarowanej patelni; powtórz formowanie 2 dodatkowych rzędów i użycie łącznie 15 kwadratów krakersów na pokrycie dna patelni. Odstawić.
W małej misce, połączyć 2 łyżki soku z limonki i 2 łyżki wody.
Zmiksuj mieszaninę soku na każdy plac krakersa na patelni, aż do zwilżenia. Ostrożnie wlać 3 1/3 filiżanki napełniania na Cracker crust; rozprowadzić równomiernie. Powtórz krakersy i warstwy wypełniające 2 razy. Delikatnie dotknij patelni na twardą powierzchnię i popchnij wszelkie krakersy, które są blisko powierzchni. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Tymczasem w średniej misce bezpiecznej dla mikrofal wymieszaj dżem i 2 łyżki wody. Kuchenka mikrofalowa na nośniku przez około 30 sekund lub do momentu rozpuszczenia dżemu, mieszając dwa razy. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Deser pokroić w kwadraty. Łyżka 1 łyżka sosu malinowego na każdym talerzu deserowym.
Umieść kwadraty deserowe na talerzach.
Dekoruj skórką z malin i limonki. Przechowywać w lodówce.